Jurukamera melakukan perbuatan yang tidak boleh diterima


Roszke (Hungary): Seorang jurukamera wanita stesen televisyen Hungary dipecat kerana menendang dan membentes pelarian, termasuk seorang pelarian dari Syria yang mendokong anaknya ketika mereka cuba melarikan diri daripada polis dekat sempadan Sebia.

Perbuatan Petra Laszlo, kakitangan stesen televisyen N1TV yang dimiliki parti anti-pendatang Right Jobbik, itu dirakam jurukamera lain ketika dia menendang pelarian, termasuk seorang budak perempuan yang cuba melarikan diri, kelmarin.

Jurukamera lain merakam perbuatan Laszlo itu ketika petugas media membuat liputan di kem pelarian. Dia menghulurkan kakinya membentes seorang lelaki Syria yang mendokong anak hingga terjatuh.

 Stesen itu mengeluarkan kenyataan semalam, berbunyi: “Kakitangan N1TV melakukan perbuatan yang tidak boleh diterima di Roszke. Hubungan pekerjaan kami dengan jurukamera wanita itu sudah berakhir.”

Pelarian terbabit sebahagian daripada 1,500 orang yang menunggu di pusat persinggahan pelarian di Roszke dibawa ke pusat pendaftaran. - The Telegraph


loading...

Comments

Popular posts from this blog

Rahsia Dusun Bonggi

Nostalgia - Nahas helikopter Melibatkan Tan Sri Yahya Ahmad

Esscom berdepan 'musuh dalam selimut'